Vanliga frågor och problem med poolvatten
Den vanligaste orsaken är partiklar i vattnet som inte har tagits upp av filtret och därmed grumlar vattnet. För att motverka detta ska du:
1. Kontrollera att pH-värdet är 7,0-7,4.
2. Gör en chockklorering av poolen.
3. Kontrollerat återigen pH-värdet och justera den om det behövs.
4. Använd ett flockningsmedel. Viktigt att du använder färskvatten. När du har genomför dessa steg är det viktigt att cirkulationen i poolen är bra samt att produkterna har fördelats jämnt. I vissa fall kan det även vara bra att kontrollera alkaliniteten i vattnet samt hårdheten. Skulle hårdheten vara för hög, över 200 mg/l behöver du även tillsätta en metallstabilisator för att få tillbaka det kristallklara vattnet.
Den vanligaste orsaken är spår av järn, som ger en rostig brun missfärgning, eller koppar, vilket i stället ger en turkosgrön missfärgning. Detta är särskilt vanligt när brunnsvatten har använts i poolen. För att motverka detta ska du:
1. Kontrollera att pH-värdet är 7,0-7,4.
2. Gör en chockklorering av poolen.
3. Kontrollerat återigen pH-värdet och justera den om det behövs.
4. Använd ett flockningsmedel. Viktigt att du här inte använder dig av brunnsvatten.
5. Använd en metallstabilisator.
Filtersystemet ska vara i gång under hela processen.
Om ditt vatten är grönt och du har hala väggar handlar det i de flesta fallen om alger. Vanligtvis uppstår algtillväxt på grund av felaktigt pH-värde eller för liten koncentration av desinfektionsmedel. Även temperaturen i vattnet samt hög badbelastning påverkar balansen i vattnet, vilket ger alger bättre förutsättningar att växa. För att motverka algtillväxt ska du:
1. Är algtillväxten stark behöver dessa tas bort mekaniskt först. Med detta menar vi med hjälp av en borste eller likande.
2. Kontrollera att pH-värdet är 7,0-7,4
3. Gör en chockklorering av poolen.
4. Kontrollerat återigen pH-värdet och justera den om det behövs.
5. Använd ett flockningsmedel. Viktigt att du använder färskvatten.
Korrosion orsakas oftast av lågt pH-värde i poolen. Kalkavlagringar och metalloxider kan även påskynda denna process och skada armaturen eller fogmassan. Motverka detta genom att:
1. Håll pH-värdet inom värdena 7,0-7,4.
2. Kontrollera vattnets hårdhet och använd en metallstabilisator vid hårts vatten. Genom att göra denna steg motverkat du utfällningar och avlagringar.
3. Chocklorering och flockningsmedel kan även hjälpa för att avlägsna kalkpartiklar i vattnet
Skrovliga väggar är oftast ett resultat av kalkavlagringar som uppstår vid för hårt vatten. För att motverka detta behöver poolen tömmas och fyllas på nytt. Följ då dessa steg:
1. Töm poolen. Här är det viktigt att du rådfrågar din närmaste butik gällande bassängens stabilitet.
2. Använd ett rengöringsmedel med en mjuk borste eller svamp och gnugga försiktigt bort avlagringarna.
3. Fyll poolen med vatten och korrigera vattenvärderna. Läs igenom Poolvårdsguiden del 1 och 2 vid osäkerhet.
För att motverka framtida kalkutfällningar är det viktigt att du kontrollerar hårdheten i vattnet. En metallstabilisator kan då vara till hjälp om hårdheten blir för hög.
Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.
Bläddra bland produkter